Hjälpmedel för erektionsproblem

Hjälpmedel för erektionsproblem

En erektionspump – hur funkar den?
En erektionspump är en plastcylinder med en gummiring runt öppningen, där du för in penis. Använd ett glidmedel på den mjuka gummiringen, vid hylsans ingång, för att underlätta för dig att för in penis i behållaren. (Använd aldrig någon form av olja, då det löser upp gummimaterialet). Se till att gummiringen sluter tätt och att du håller cylindern ordentligt mot kroppen, så att vakuum kan uppnås.
Pumpa med hjälp av den manuella handpumpen så att önskat vakuum uppstår.
Det är viktigt att inte pumpa för mycket, så att du inte råkar ut för skador på din penis blodkärl. Använd pumpen med sunt förnuft och tänk på att det inte ska göra ont.

När du har fått tillräcklig styvnad så tryck på ”knappen” för att avlägsna vakuumet i pumpen. Sätt omedelbart på en potensring vid penisroten. Nu stannar blodet kvar i svällkropparna och erektionen kvarstår till dess att ringen avlägsnas. Låt inte ringen sitta kvar mer än ca 30 minuter.
Har du svårt att behålla styvnaden tills ringen är på plats, så kan ett tips vara att köpa en töjbar ring som du kan sätta runt cylindern och rulla ner den på penisroten innan du avlägsnar cylindern/pumpen.

Potensring
Kan du få erektion men råkar ut för att erektionen sviktar efter en stund, så kan du lösa detta med en potensring/ penisring/ erektionsring – ja, kärt barn har många namn. Ringar finns i olika utföranden. Det finns ställbara ringar som du själv drar åt och det finns gummiringar där ringens elasticitet samt din omkrets på penis avgör hur hårt ringen sitter. Det finns också ringar med vibration som gör att både du och din partner får extra stimulans av vibrationerna. Vibrationer kommer åt nerver som normalt inte blir stimulerade.

När du fått erektion så sätter du ringen på plats, längst in vid penisroten.  Tappar du erektionen när du har en ring, så betyder det att du behöver en ring som klämmer åt mer än den du nu har.

Instruktion medföljer alla hjälpmedel för erektionsproblem

I vår butik kan du hitta produkter som hjälper dig att få erektion. Under kategorin ”erektionsproblem” finner du både erektionspumpar och ringar.