Erektionsproblem

En oroad man med erektionsproblemDet krävs ett komplicerat samspel mellan nervsystem, kärl, hormoner och psyke  för att du ska få erektion/stånd. Såväl svällkroppar som blodkärl måste vara i bra skick för att en erektion skall kunna framkallas och erektionsproblem undvikas. Erektionsproblem är vanligt, mycket vanligare än du tror.

I stort sett alla män drabbas någon eller flera gånger i sitt liv av impotens, som ”går över” av sig själv. Potensproblem kan uppstå om du t ex upplever problem i ditt förhållande, känner en olust till din partner, upplever en osäkerhet eller prestationsångest i ditt sexliv. Går impotensen inte över så är det bra att söka läkare för en hälsokontroll, då ex diabetes och hjärt-kärlsjukdom ofta kan ge sig till känna genom just erektionsproblem.

Symptom på erektionsproblem

När förmåga saknas att få erektion eller när du inte kan behålla erektionen tillräckligt länge för att fullborda ett samlag betyder det att du har potensproblem. Har du problem är det också vanligt att sexlusten minskar eller försvinner helt. Orgasmen och utlösningen kan bli fördröjd eller utebli helt.

Exempel på symtom:
– Kan ej få erektion
– Erektion ej lika hård som tidigare
– Erektionen ej hård tillräckligt länge
– Penis står inte lika rakt upp

Orsaker till erektionsproblem

Potens/erektionsproblem kan uppstå som följd av olika sjukdomar, nerv eller ryggmärgsskador. Sjukdomar som kan påverka erektionen är bl a diabetes, kärlsjukdom, högt blodtryck, hormonrubbningar, och neurologiska sjukdomar. Erektionen påverkas ofta negativt av både alkohol, rökning, droger och mediciner, exempelvis blodtrycksmediciner och läkemedel mot depression.

Sporadiskt sexliv
Om du inte haft sex på länge så kan du också uppleva en svårighet att få erektion eller att det kan göra lite ont när du får erektion. Detta beror på att de ”trådar” som sitter fast i svällkropparna har blivit lite mindre elastiska. Detta förebygger du lättast genom att regelbundet ha sex. Har du morgonstånd så är detta också bra för då bibehålls kroppens funktioner.

Hjälpmedel

Så länge som svällkropparna inte är skadade så kan de flesta kan få bra hjälp av en potenspump och en potensring. Eftersom metoden är enkel och helt ofarlig för hälsan så är det ett väldigt bra alternativ. Ca 80% av erektionsproblemen kan ”botas” med hjälp av pump och ring.
Genom att använda en potenspump fylls penisens svällkroppar med blod på manuell väg. När penisen blivit erigerad så sätter du på en potensring direkt vid penisroten och drar åt, så att blodet stannar kvar i penisen och att erektionen kvarstår.

Har du svårt att behålla erektionen tills du har fått ringen på plats, så kan ett tips vara att köpa en töjbar ring i silikon/jelly som du kan sätta runt pumpens cylinder och bara rulla ner den när du fått erektion och sedan avlägsna pumpen.

Kan man inte få erektion så är det många som föredrar att använda en  så kallad Strap on, en penisattrapp som man fäster med hjälp av en sele/band.  Dessa finns även som ihåliga där man kan lägga penisen inuti.

I vår butik kan du hitta produkter som hjälper dig att få erektion. Under kategorin ”erektionsproblem” finner du både pumpar och ringar