Underlivssmärta

Både män och kvinnor kan drabbas av olika typer av smärta i underlivet, från exempelvis skador eller sjukdomar. När man drabbas av detta så är det lätt att man drar sig undan.

En vanlig anledning till underlivssmärta hos kvinnan,kan vara att hon lider av torra och sköra slemhinnor. Detta är extra vanligt  exempelvis under amning, i klimakteriet , vid p-pilleranvändning, av vissa läkemedel, om man har diabetes eller får upprepade urinvägsinfektioner.

Det kan också vara så att kvinnan inte producerar tillräckligt med sekret/fuktighet i slidan, för att genomföra ett smärtfritt samlag: Tänk på att det är inte alltid mängden sekret har med graden av upphetsning att göra. Känner du dig tillräckligt upphetsad, så kan ni ta hjälp av några droppar glidmedel för att undvika för mycket friktion som lätt ger upphov till irritation, smärta och även småsår.

Yngre kvinnor kan drabbas av något som heter Vestibulit där smärtan är mer eller mindre konstant. Här kan du läsa mer om vestibulit.
M
an kan också drabbas av något som heter Vaginism, det är när kvinnan inte själv har kontroll över muskelsammandragningarna/slidkramp. Här kan du läsa mer om Vaginism.

Lider du av underlivssmärta så gäller det att hitta en möjlighet att genomföra något form av intimitet utan att det gör allt för ont. Att börja med ett riktigt bra glidmedel – det är A och O.  Välj ett silikonbaserat glidmedel som ger ett bra och långvarigt glid. Om du vill ha ett tunnflytande eller ett i geléform är ofta en smaksak. Det finns också sorter som heter ”woman” dessa är ofta extra vårdande för kvinnors känsliga hy/underliv. Dessa glidmedel kan även användas av män.

Om samlag gör ont, börja då med att smeka varandra med glidmedel. Att ge eller att få beröring ökar känslan av intimitet. Ta bort ”kravet” om samlag och njut istället fullt ut av varandra och av massage, kel och kyssar. Upptäck hur otroligt många erogena zoner vi har överallt på kroppen. Detta är zoner som vi ofta ”glömmer bort” och går ”pang på rödbetan”. Upptäck själv hur otroligt långt man kan komma med endast ”förspel” utan att genomföra samlag.
Huden är kroppens största erogena zon och att ge varandra massage är ett idealiskt förspel, i synnerhet i kombination med exotiska oljor och dofter.

I butiken i kategorin Underlivssmärta så hittar du produkter som kan hjälpa.