Smärta – kronisk eller tillfällig

Smärta är något som påverkar oss på många olika sätt. När smärtan blir ihållande och kronisk så påverkar den både kropp, psyke, vardag och då även sexlivet. Kronisk smärta påverkar också din partner, det förvandlar och förändrar livet för er båda.  I vardagen så finns även vårat sexliv som då ofta blir lidande, men det behöver inte bli så. Man kan hitta lösningar där ett samliv/sexliv fungerar, fast kanske på ett annat sätt än innan man led av smärta. Man måste anpassa sig till den nya situationen, samt försöka utforska nya vägar och möjligheter samt försöka anpassa oss efter den nya situationen.
Sex främjar hälsan och gör oss gladare, friskare och kan även  vara smärtstillande. (Endorfiner som är kroppens egna smärtstillande, frigörs vid sex).

Vilken sorts smärta du lider av avgör vilka lösningar du kan använda dig av.

Funderar också över vilken tid på dygnet du mår bäst. Försök att passa på när smärtan är som lägst.
Kanske ta ett varmt bad eller en dusch för att mjuka upp kroppen så mycket som möjligt. Detta kan också vara ett ställe där det är skönt att ha sex. Det finns hand och fotstöd att sätta i duschen och en vibrerande badsvamp kan vara en bra produkt att börja med.
Att ta smärtstillande innan sexuell aktivitet kan också underlätta.

Kan ni hitta någon ställning som är bättre och som gör mindre ont? Kanske känns det bättre om ni ligger på sidan? Att använda positionskuddar, stolar, dynor eller gungor kan ge ett stöd och göra det ”tidigare omöjliga” – helt plötsligt möjligt. Använd fantasin och testa olika ställningar, så kan ni hitta den position som ni tycker är bäst för er.

Vibratorer kan också underlätta och tillföra njutning utan att det innebär fysisk ansträngning för en kropp som värker.

Vid orgasm så femdubblas hormonet Oxytocin, vilket i sin tur  också är ett naturligt sömnmedel.

I vår butik i kategorin Smärta så kan du hitta produkter som kan hjälpa