Nedsatt känsel vid sex

Minskad känsel och sexuella störningar är mycket vanligt även vid lindrigare sjukdomar, nervskador eller som följd av medicinering.
För att få ett sexuellt gensvar krävs ett samspel mellan ett antal nivåer i det centrala nervsystemet. Beror svårigheterna på en nervskada så är lokal stimulering av mycket stor betydelse.

Huden är kroppens största erogena zon och att ge varandra massage är ett idealiskt förspel, i synnerhet i kombination med exotiska oljor och dofter. Genom massagen kan du utforska din partners kropp och hitta nya känsliga områden. Använd dig av svepande och fjäderlätta strykningar varvat med cirklande och knådande rörelser för att få skön variation.
Använd inte oljor ihop med kondom eller leksaker, då olja löser upp olika gummimaterial. Ett tips är att massera med ett silikonglidmedel, detta skadar inte gummiprodukter.

Ett stimulerande medel kan också ge ett bra resultat genom att det värmer, kyler, pirrar eller ökar blodcirkulationen i området. Många stimulerande medel innehåller L-Arginin. L-Arginin behövs för att kroppen ska kunna bilda kväveoxid och kväveoxid i sin tur ger stimulans till svällfunktionen i våra genitala kroppsdelar.  Effekten av olika stimulerande medel kan skilja sig från person till person, så testa dig fram vilken som är just din favorit. Ge inte upp om en sort inte fungerar, en annan sort kan vara rätt för just dig.
– Blunda, slappna av och känn efter inifrån hur smekningarna och kyssarna känns.

Om du lider av minskad känsel kan en vibrator ge dig den stimulans som du inte får genom smekningar. I många fall så krävs det en mycket stark vibrerande vibrator, som påverkar nerverna på djupet. Vibratorer kommer åt nerver som normalt inte blir stimulerade. Ofta krävs det också en mer långvarig stimulering som det är svårt att utföra för hand.
Välj gärna en vibrator med flera olika hastighetslägen eller en som är ställbar och som når upp till starka/mycket starka vibrationer på maxhastighet. Tänk på att en vibrator ofta behöver ett glidmedel för att komma till sin fulla rätt.
Vibratorer kan användas av så väl kvinnor som män.

Här kan du hitta produkter som kan hjälpa till att få ett bättre sexliv